Kawy z ziaren – wypróbuj ofertę palarni

Nie od dziś gruntownie jest legendarne pojęcie, że „Brazylia to kraj kawy”. Niemniej jednak bardziej konkretnie mówimy tu o najogromniejszym producencie tej używki. Najlepszych kaw możemy albowiem szukać w wielu innych państwach i na innych nawet lądach.

Warto tu zatem przenieść się do Afryki Tam albowiem rośnie krzew nazwany kawowym oraz wywodzi się on z Mozambiku, Abisynii, a również obszaru tak oznaczanych Wielkich Jezior. To z tej naturalnie rośliny rodzi się owoc, którego to nasiona po wysuszeniu trafiają do poszczególnych krain, gdzie również są oddawane procesowi palenia. Jako, iż powiadamy tutaj o ziarnach z krajów arabskich, stąd także nie zadziwia, lub ewentualnie również nie powinna nikogo dziwić nazwa ziaren określana mianem Arabiki. I to one są najlepszymi z wszystkich innych, jeśli chodzi o produkcję kawy. Kawa arabska jest bardzo ceniona na całym świecie i dużo typów omawianego tutaj „trunku” przygotowuje się z ziaren Arabiki.

Powiadaliśmy już o Ameryce Południowej (Brazylia), Afryce (Mozambik, Abisynia) jednak warto także uwagę zwrócić ku Europie, a znacznie bardziej dokładnie Włochom, jeśli mówimy o znamienitych kawach. Tutaj albowiem powstaje bezmiar gatunkowo odpowiednich kaw. Jedną z nich będzie z pewnością mielona kawa – poleca palarnia kawy. Jest ona trunkiem nadzwyczaj chwalonym przez „kawoszy” za sprawą własnego niepowtarzalnego smaku. Pellini jest fabrykantem z Werony i możemy tutaj oznajmić o tym, że kawa z tych palarni to mieszanka cechująca się w 100 % jeżeli mówimy właśnie o ziarnach Arabiki.

Powiadamy tutaj o owianym tajemnicą procesie palenia ziaren, a receptura jest niesłychanie szczegółową. Jej skutkiem jest powstawanie towaru o niezwykłym smaku oraz równie wyszukanym aromacie. Kawa albowiem musi posiadać swój aromat. Inną włoska kawą w pełni sypką jeśli chodzi o Arabiki jest z pewnością również mielona kawa Arcaffe Mokacrema Tu aromat kwiatów oraz słodu, a też wyczuwalna nutka owoców cytrusowych okazują się być reprezentatywne dla tej kawy. W efekcie dostajemy delikatnie kwasową oraz wzbogaconą przez przyjemny oraz długookresowy posmak miodu mieszankę Arcaffe.

Dodaj komentarz